ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
میرزا قاسمی
نویسنده پیام
مریم تهرانی آفلاین
کاربر معمولی

ارسال‌ها: 30
تاریخ ثبت‌نام: Oct 2017
اعتبار: 0
تشکر ها: 19
0 تشکر شده در 0 ارسال
ارسال: #1
میرزا قاسمی
https://www.vilajar.com/Place/613


گیلان - رشت 

[عکس: 9778]


میرزا قاسمی از جمله پرطرفدارترین غذاهای گیلان و مازندران است که در سراسر ایران از محبوبیت ویژه ای برخوردار می باشد. 

محمد قاسم خان، پسر دوستعلی خان معیرالممالک و نوه حسن علی بیگ بسطامی بود. او با کمک برادرش حسین علی خان معیرالممالک به دستگاه دولت ورود کرد و مورد توجه محمد شاه و پس از آن ناصرالدین شاه قرار گرفت. در سال 1271 ناصر الدین شاه وی را به قنسول گری تفلیس برگزید و پس از مدتی به همراه عباس قلی خان نوری برای تبریک جلوس تزار الکساندر دوم به روسیه فرستاد. 

قاسم خان در ابتدا به عنوان وزیر مقیم و بعدها به عنوان وزیر مختار در روسیه ماند و بعد از بازگشتش به کشور به پاس خدمات خالصانه اش نشان اقدس را دریافت نمود که مهم ترین نشان امتیاز در آن زمان بود. سپس به حکومت گیلان منصوب گشت و در زمانی که ظل السلطان والی اصفهان و فارس بود، به سمت پیشکاری حکومت فارس رسید و امنیت را در منطقه برقرار نمود. 

قاسم خان والی ذوق آشپزی فراوانی داشت و غذایی که امروز به میرزا قاسمی مشهور می باشد از ابداعات او بوده و به نام وی ثبت شده است. او این غذا را بعد از بازگشت از سن پترزبورگ در سال 1860میلادی و در زمان حکومتش در رشت مرسوم نمود.

 

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی 

بادمجان             5 عدد 

سیر                   1 بوته 

تخم مرغ            4 عدد

گوجه فرنگی       2 عدد 

نمک و فلفل       به میزان لازم 
 
 [عکس: 9788]

طرز تهیه میرزا قاسمی 

ابتدا بادمجان ها را روی آتش کباب کنید تا جایی که بادمجان نرم شده و پوست آن به راهی کنده شود. 
 
پس از اینکه پوست بادمجان ها را کندید آنها را ساطوری نمایید. گوجه فرنگی ها را نیز پوست بگیرید و خرد کنید و سیرها را کوبیده و له یا رنده نمایید. 
 
درون ماهیتابه روغن ریخته و سیرها را درون روغن سرخ کنید، سپس گوجه فرنگی های خرد شده و بادمجان های ساطوری شده را به آن اضافه گردانید به مقدار لازم نمک و فلفل اضافه کرده و اجازه دهید تا بر روی حرارت ملایم آب غذا کشیده و روغن اندازد. 

در این فاصله درون ماهیتابه ای دیگر روغن ریخته و تخم مرغ ها را نیمرو نمایید و بعد از تکه تکه کردن به میرزا قاسمی اضافه کنید. 

میرزا قاسمی را می توانید با نان و یا همراه با برنج میل نمایید. 


[عکس: 9784]
01/08/2018 11:53 AM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان