02/10/2013، 11:47 PM
1-عرق آویشن (گرم)
تقویت بدن : تقویت معده – رفع ترشی معده – تقویت بینایی – ضددردوتشنج – رقیق کننده خون – درعفونتهای ریوی ، زکام ، برنشیت ، آسم – گریپ آنژین وسوء هاضمه بی همتاست – برای نقرس وسیاتیک مفیداست .
طریقه مصرف : بعدازهرغذا نصف استکان میل کنید – جهت زکام وگریپ شبی یک بار نصف استکان رادر یک ظرف آب جوش بریزیدوبخوردهید .
2- آبغوره (سرد و خشک)
مفیدجهت تسفیه خون – ضدچاقی و چربی خون – رفع پا درد – جهت تهیه سالاد و چاشنی غذا .
3- آبلیمو (سرد)
صفرا بر- رفع عطش – سرشاراز ویتامین ث – چاشنی غذا و تهیه سالاد
4- عرق اترج (گرم)
تقویت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک میکند – به علت دارا بودن کلسیوم فراوان غم و غصه رااز بین می برد – دربند آمدن اسهال کودکان بسیار مؤثر است.
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .
5- عرق اسطو خودوس (گرم)
مفید جهت انواع سردرد ، سرگیجه ، ضربه های مغزی ، لرزش اعضای بدن ، عصبانیت ، فراموشی و درمان نقرس – بیماری های کلیه و کبد را تسکین می دهد – رافع عفونت های مجاری تنفس وگریپ – آرام بخش و خواب آور خوبی می باشد.
طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هروعده نصف استکان میل کنید .
6- اکسیر خوشبو (اگیر ترکی) (گرم)
تقویت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفید است .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
7- عرق برگ مورد (سرد)
تقویت موی سر – ریزش مو مخصوصا موهای چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان می کند – رافع تنگ نفس – ضد عفونی دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفونی کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونریزی های داخلی .
طریقه مصرف : جهت امرازداخلی قبل ازهرغذایک استکان میل شود – جهت ریزش مو شبی یک بار کمی روی موها بریزید و کاملا ماساژ دهید – جهت خارش و جوش صورت روی جوش ها یا بدن بمالید
8- عرق اکالیپتوس
ضد عفونی کننده – تب بر – رفع سرما خوردگی – پایین آورنده قند خون و میکروب کش
طریقه مصرف : قبل از هرغذا یک استکان میل کنید.
جهت میکروب کشی و ضدعفونی کننده هوای داخل منزل و رفع سرما خوردگی یک استکان رادرنیم لیتر آب ریخته و روزی سه مرتبه بخور دهید .
9- عرق بابونه (گرم)
نیرو بخش – تبهای بلغمی و عفونی و سودایی و عفونتهای دردناک را تسکین می دهد – اختلالات قاعدگی و دردناک رامنظم می کند – کرم کش است و یبوست مزاج و بلغم رااز بین می برد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای باردار مضر است .
10- عرق باد رنجبویه (گرم)
تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب و حواس پنج گانه (گوش – چشم – بینی – زبان - پوست) درمان خستگی های روحی و عصبانیت ،بی حوصلگی ، سردرد عصبی و تنگ نفس و ضد استفراغ های دوران بارداری .
طریقه مصرف : بعد از هرغذا یک استکان میل کنید .
ضمنا جهت گزیدگی حشرات مانند زنبور – پشه و... بسیار مفید است ، با پنبه به محل گزیدگی بمالید .
11- عرق برگ چنار (بسیار سرد)
چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمی مزاج باشد تسکین می دهد – مالیدن بر بدن پوست را جلا میدهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
12- عرق برگ زیتون
مدر – پائین آورنده فشار خون – مفید برای نا رسائی های کبدی – رافع سردرد – تقویت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکین می دهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
13- عرق برگ گردو (گرم)
پایین آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردی مزاج باشد تسکین می دهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
14- عرق بومادران (گرم)
نیرو بخش – تقویت قلب و اعصاب – ضد تشنج –تب بر – تصفیه کننده خون – درمان ورم معده و روده – مفید جهت بواسیر – اختلالات قاعدگی و دردناک را بر طرف می کند – درمان عضله و گرفتگی دراطراف قلب و خواب رفتن دستها .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
15- عرق بهار نارنج (گرم)
تقویت قلب واعصاب – ضد تشنج – آرام بخش – ضد هیستری – رفع افسردگی – درمان بی خوابی و اختلالات عصبی – رفع که .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .
16- عرق بید (سرد)
تقویت معده - آرام بخش – تقویت قلب – ضد تشنج – تب بر- درمان یرقان و سردرد – تسکین دهنده دردهای تناسلی – لطافت کننده موی سر و رفع شور سر .
طریقه مصرف : جهت امراز داخلی : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود . جهت سر : شبی یک بار کاملا موها را ماساژ دهید .
17- عرق بید مشک (معتدل)
تقویت قلب – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تقویت عمومی بدن – ملین – مصرف بیدمشک در دوران جوانی مانع فشار خون در زمان پیری می شود .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .
18- عرق بید کاسنی (سرد)
تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقویت پوست – تقویت کبد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .
19- عرق پونه (گرم)
اشتها آور – باد شکن – ضد اسهال – مسکن که – رفع سوزش معده – ضد سرفه – خلط آور .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای بار دار مضر است .
20- چهار عرق (گرم)
تقویت معده - رفع ترشی معده - هضم کننده غذا - رفع دل درد .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
21- عرق تره (گرم)
ضد سرفه - سینه را نرم می کند - خلط آور - درمان زکام لارنژیت و برونشیت بطور کلی در التهابات دستگاه های تنفس و ورم های آن ها به کار می رود - کیسه صفرا را باز می کند - به هضم غذا کمک می کند – مقوی کمر و شهوت را زیاد می کند – معالج بواسیر و بادهای غلیظ شکم می باشد – خون بواسیر را قطع می کند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفونی کننده آن و مانع سقط جنین می شود – رنگ چهره را باز می کند و بر زیبائی و لطافت پوست می افزاید .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
22- عرق چهار زیره (گرم)
مقوی معده – ضد نفخ و گاز معده – درمان قلنج – هضم کننده غذا – زیاد کننده شیر مادر .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
23- چهار عرق (سرد)
تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – تقویت پوست و کبد – شستشوی کلیه ها – آرام بخش .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
24- عرق چهل گیاه (گرم)
تقویت کننده معده – رفع ترشی معده – هضم غذا را آسان می کند – رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه .
طریقه مصرف : جهت سلامتی خودتان بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید .
25- عرق خارک خاسک (سرد)
ضد عفونی کننده کلیه ها – سنگ های کلیه و مثانه را خرد کرده و از بین می برد – درد کلیه را تسکین می دهد – درمان قلنج – شهوت را زیاد می کند .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید و در مواقع درد کلیه به جای آب مصرف شود .
26- عرق خار شتری (سرد)
دافع سنگ های کلیه و مثانه – شستشو دهنده کلیه ها – مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیه ها .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و در مواقع درد کلیه یا احساس سنگ در کلیه و مثانه به جای آب میل کنید .
27- عرق خرفه (سرد)
تب برب – تصفیه کننده خون – تشنگی را به خوبی تسکین میدهد – در رفع سوزش لوله مری و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفید دارد – سرفه های مزمن را که همراه با اخلاط خونی باشد بخوبی معالجه می کند – مفید جهت مبتلایان به گواتر – بر طرف کننده سردردهای میگرنی – صفرا بر – درمان خونریزی های نا منظم زنانگی و در بند آمدن آن بسیار مفید است – اشتها آور و چاق کننده نیز می باشد – مفید جهت بواسیر .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
28- عرق دارچین (گرم)
تقویت معده – مقوی قوه با – تقویت عمومی بدن – تقویت اعصاب – بوی بد دهان را از بین می برد – ضد سرفه های مرطوبی – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بین می برد .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان – با ریختن چند قطره عرق دارچین در چای ، چای خوش طعم و دلپذیر بنوشید .
تذکر : مبتلایان به فشار خون از مصرف آن خوداری کنند .
29- عرق رازیانه (گرم)
ضد نفخ – درمان قلنج – رفع بلغم – زیاد کننده شیر مادر – مصرف عرق رازیانه در دوران بارداری چشمانه نوزاد را زیبا می کند .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
تذکر : بعلت دارا بودن هورمون های زنانه مصرف مداوم جهت آقایان مضر است .
30- عرق زنجبیل (گرم)
تقویت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نیرو دهنده قوای جنسی – رفع مسمومیت های غذائی و میوه ای .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
31- عرق زنیان (گرم)
ضد عفونی کننده قوی معده – ضد نفخ ، قارچ و انگل – برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار نافع است – دافع رطوبات بدن و معده – ضد اسهال – جهت فلج و رعشه مفید است .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
32- عرق زیره (گرم)
لاغر کننده - دافع تنگ نفس – هضم کننده غذا – باد شکن – زیاد کننده شیر مادر – ملین .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت لاغر شدن حداقل به مدت چهل روز روزی 4 مرتبه میل کنید .
33- عرق زوفا
نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلط آور – رفع عفونتهای ریوی و زکام های نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکین می دهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
34- عرق زیره سیاه (گرم)
تقویت معده – ضد نفخ – مفید جهت هضم غذا و قلنج – لاغر کننده .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
35- سرکه سیب
ضد چاقی – مفید برای شادابی و طراوت پوست – درد مفاصل – آرترز و بیماری های قلبی را از شما دور می کند رگ های خونی را نرم و قابل انعطاف می سازد و از فشار خون جلوگیری می کند – چربی خون را پایین می آورد – ضد عفونی کننده و میکروب کش است سرشار از کلسیم و پتاسیم و انواع ویتامین ها می باشد .
طریقه مصرف : یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک قاشق چایخوری عسل طبیعی و نصف لیوان آب ولرم مخلوط کرده و هر روز قبل از صبحانه میل کنید یا نصف استکان سرکه سیب را در یک وقت معین هر روز همراه با غذا یا سالاد مصرف کنید .
36- سرکه سفید و قرمز
چاشنی غذا – جهت تهیه سس مایونز و سالاد و تهیه انواع ترشیجات
37- عرق سنبل الطیب (گرم)
محرک قلب و اعصاب – آرام بخش – رفع نگرانی و اضطراب ، دلهره ترس و وحشت – ضد هیستری و مسکن سر دردهای میگرنی – ادرار مبتلایان به مرض قند را کم می کند .
طریقه مصرف : بعد از غذا یک استکان و شب موقع خواب مصرف شود .
38- عرق سیر (گرم)
دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور - رقیق کننده خون – فشار خون را به طور ثابت پایین می آورد – ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش – دفع کننده انواع کرم معده – درمان تب های کهنه – ضد میکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداری باعث خوش آب و رنگی نوزاد می شود – از سفید شدن موهای سر و بدن جلو گیری می کند .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل کنید .
توضیع : عرق سیر بویی از سیر در دهان شما نمی ماند .
39- عرق شاطره (معتدل)
تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد یرقان – تب بر – تقویت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ویتامین ث در بدن ) – تقویت لثه و از خونریزی آن جلو گیری می کند .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .
تقویت بدن : تقویت معده – رفع ترشی معده – تقویت بینایی – ضددردوتشنج – رقیق کننده خون – درعفونتهای ریوی ، زکام ، برنشیت ، آسم – گریپ آنژین وسوء هاضمه بی همتاست – برای نقرس وسیاتیک مفیداست .
طریقه مصرف : بعدازهرغذا نصف استکان میل کنید – جهت زکام وگریپ شبی یک بار نصف استکان رادر یک ظرف آب جوش بریزیدوبخوردهید .
2- آبغوره (سرد و خشک)
مفیدجهت تسفیه خون – ضدچاقی و چربی خون – رفع پا درد – جهت تهیه سالاد و چاشنی غذا .
3- آبلیمو (سرد)
صفرا بر- رفع عطش – سرشاراز ویتامین ث – چاشنی غذا و تهیه سالاد
4- عرق اترج (گرم)
تقویت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک میکند – به علت دارا بودن کلسیوم فراوان غم و غصه رااز بین می برد – دربند آمدن اسهال کودکان بسیار مؤثر است.
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .
5- عرق اسطو خودوس (گرم)
مفید جهت انواع سردرد ، سرگیجه ، ضربه های مغزی ، لرزش اعضای بدن ، عصبانیت ، فراموشی و درمان نقرس – بیماری های کلیه و کبد را تسکین می دهد – رافع عفونت های مجاری تنفس وگریپ – آرام بخش و خواب آور خوبی می باشد.
طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هروعده نصف استکان میل کنید .
6- اکسیر خوشبو (اگیر ترکی) (گرم)
تقویت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفید است .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
7- عرق برگ مورد (سرد)
تقویت موی سر – ریزش مو مخصوصا موهای چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان می کند – رافع تنگ نفس – ضد عفونی دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفونی کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونریزی های داخلی .
طریقه مصرف : جهت امرازداخلی قبل ازهرغذایک استکان میل شود – جهت ریزش مو شبی یک بار کمی روی موها بریزید و کاملا ماساژ دهید – جهت خارش و جوش صورت روی جوش ها یا بدن بمالید
8- عرق اکالیپتوس
ضد عفونی کننده – تب بر – رفع سرما خوردگی – پایین آورنده قند خون و میکروب کش
طریقه مصرف : قبل از هرغذا یک استکان میل کنید.
جهت میکروب کشی و ضدعفونی کننده هوای داخل منزل و رفع سرما خوردگی یک استکان رادرنیم لیتر آب ریخته و روزی سه مرتبه بخور دهید .
9- عرق بابونه (گرم)
نیرو بخش – تبهای بلغمی و عفونی و سودایی و عفونتهای دردناک را تسکین می دهد – اختلالات قاعدگی و دردناک رامنظم می کند – کرم کش است و یبوست مزاج و بلغم رااز بین می برد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای باردار مضر است .
10- عرق باد رنجبویه (گرم)
تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب و حواس پنج گانه (گوش – چشم – بینی – زبان - پوست) درمان خستگی های روحی و عصبانیت ،بی حوصلگی ، سردرد عصبی و تنگ نفس و ضد استفراغ های دوران بارداری .
طریقه مصرف : بعد از هرغذا یک استکان میل کنید .
ضمنا جهت گزیدگی حشرات مانند زنبور – پشه و... بسیار مفید است ، با پنبه به محل گزیدگی بمالید .
11- عرق برگ چنار (بسیار سرد)
چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمی مزاج باشد تسکین می دهد – مالیدن بر بدن پوست را جلا میدهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
12- عرق برگ زیتون
مدر – پائین آورنده فشار خون – مفید برای نا رسائی های کبدی – رافع سردرد – تقویت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکین می دهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
13- عرق برگ گردو (گرم)
پایین آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردی مزاج باشد تسکین می دهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
14- عرق بومادران (گرم)
نیرو بخش – تقویت قلب و اعصاب – ضد تشنج –تب بر – تصفیه کننده خون – درمان ورم معده و روده – مفید جهت بواسیر – اختلالات قاعدگی و دردناک را بر طرف می کند – درمان عضله و گرفتگی دراطراف قلب و خواب رفتن دستها .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
15- عرق بهار نارنج (گرم)
تقویت قلب واعصاب – ضد تشنج – آرام بخش – ضد هیستری – رفع افسردگی – درمان بی خوابی و اختلالات عصبی – رفع که .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .
16- عرق بید (سرد)
تقویت معده - آرام بخش – تقویت قلب – ضد تشنج – تب بر- درمان یرقان و سردرد – تسکین دهنده دردهای تناسلی – لطافت کننده موی سر و رفع شور سر .
طریقه مصرف : جهت امراز داخلی : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود . جهت سر : شبی یک بار کاملا موها را ماساژ دهید .
17- عرق بید مشک (معتدل)
تقویت قلب – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تقویت عمومی بدن – ملین – مصرف بیدمشک در دوران جوانی مانع فشار خون در زمان پیری می شود .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .
18- عرق بید کاسنی (سرد)
تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقویت پوست – تقویت کبد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .
19- عرق پونه (گرم)
اشتها آور – باد شکن – ضد اسهال – مسکن که – رفع سوزش معده – ضد سرفه – خلط آور .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای بار دار مضر است .
20- چهار عرق (گرم)
تقویت معده - رفع ترشی معده - هضم کننده غذا - رفع دل درد .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
21- عرق تره (گرم)
ضد سرفه - سینه را نرم می کند - خلط آور - درمان زکام لارنژیت و برونشیت بطور کلی در التهابات دستگاه های تنفس و ورم های آن ها به کار می رود - کیسه صفرا را باز می کند - به هضم غذا کمک می کند – مقوی کمر و شهوت را زیاد می کند – معالج بواسیر و بادهای غلیظ شکم می باشد – خون بواسیر را قطع می کند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفونی کننده آن و مانع سقط جنین می شود – رنگ چهره را باز می کند و بر زیبائی و لطافت پوست می افزاید .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
22- عرق چهار زیره (گرم)
مقوی معده – ضد نفخ و گاز معده – درمان قلنج – هضم کننده غذا – زیاد کننده شیر مادر .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
23- چهار عرق (سرد)
تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – تقویت پوست و کبد – شستشوی کلیه ها – آرام بخش .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
24- عرق چهل گیاه (گرم)
تقویت کننده معده – رفع ترشی معده – هضم غذا را آسان می کند – رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه .
طریقه مصرف : جهت سلامتی خودتان بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید .
25- عرق خارک خاسک (سرد)
ضد عفونی کننده کلیه ها – سنگ های کلیه و مثانه را خرد کرده و از بین می برد – درد کلیه را تسکین می دهد – درمان قلنج – شهوت را زیاد می کند .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید و در مواقع درد کلیه به جای آب مصرف شود .
26- عرق خار شتری (سرد)
دافع سنگ های کلیه و مثانه – شستشو دهنده کلیه ها – مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیه ها .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و در مواقع درد کلیه یا احساس سنگ در کلیه و مثانه به جای آب میل کنید .
27- عرق خرفه (سرد)
تب برب – تصفیه کننده خون – تشنگی را به خوبی تسکین میدهد – در رفع سوزش لوله مری و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفید دارد – سرفه های مزمن را که همراه با اخلاط خونی باشد بخوبی معالجه می کند – مفید جهت مبتلایان به گواتر – بر طرف کننده سردردهای میگرنی – صفرا بر – درمان خونریزی های نا منظم زنانگی و در بند آمدن آن بسیار مفید است – اشتها آور و چاق کننده نیز می باشد – مفید جهت بواسیر .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
28- عرق دارچین (گرم)
تقویت معده – مقوی قوه با – تقویت عمومی بدن – تقویت اعصاب – بوی بد دهان را از بین می برد – ضد سرفه های مرطوبی – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بین می برد .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان – با ریختن چند قطره عرق دارچین در چای ، چای خوش طعم و دلپذیر بنوشید .
تذکر : مبتلایان به فشار خون از مصرف آن خوداری کنند .
29- عرق رازیانه (گرم)
ضد نفخ – درمان قلنج – رفع بلغم – زیاد کننده شیر مادر – مصرف عرق رازیانه در دوران بارداری چشمانه نوزاد را زیبا می کند .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
تذکر : بعلت دارا بودن هورمون های زنانه مصرف مداوم جهت آقایان مضر است .
30- عرق زنجبیل (گرم)
تقویت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نیرو دهنده قوای جنسی – رفع مسمومیت های غذائی و میوه ای .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
31- عرق زنیان (گرم)
ضد عفونی کننده قوی معده – ضد نفخ ، قارچ و انگل – برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار نافع است – دافع رطوبات بدن و معده – ضد اسهال – جهت فلج و رعشه مفید است .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .
32- عرق زیره (گرم)
لاغر کننده - دافع تنگ نفس – هضم کننده غذا – باد شکن – زیاد کننده شیر مادر – ملین .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت لاغر شدن حداقل به مدت چهل روز روزی 4 مرتبه میل کنید .
33- عرق زوفا
نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلط آور – رفع عفونتهای ریوی و زکام های نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکین می دهد .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .
34- عرق زیره سیاه (گرم)
تقویت معده – ضد نفخ – مفید جهت هضم غذا و قلنج – لاغر کننده .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .
35- سرکه سیب
ضد چاقی – مفید برای شادابی و طراوت پوست – درد مفاصل – آرترز و بیماری های قلبی را از شما دور می کند رگ های خونی را نرم و قابل انعطاف می سازد و از فشار خون جلوگیری می کند – چربی خون را پایین می آورد – ضد عفونی کننده و میکروب کش است سرشار از کلسیم و پتاسیم و انواع ویتامین ها می باشد .
طریقه مصرف : یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک قاشق چایخوری عسل طبیعی و نصف لیوان آب ولرم مخلوط کرده و هر روز قبل از صبحانه میل کنید یا نصف استکان سرکه سیب را در یک وقت معین هر روز همراه با غذا یا سالاد مصرف کنید .
36- سرکه سفید و قرمز
چاشنی غذا – جهت تهیه سس مایونز و سالاد و تهیه انواع ترشیجات
37- عرق سنبل الطیب (گرم)
محرک قلب و اعصاب – آرام بخش – رفع نگرانی و اضطراب ، دلهره ترس و وحشت – ضد هیستری و مسکن سر دردهای میگرنی – ادرار مبتلایان به مرض قند را کم می کند .
طریقه مصرف : بعد از غذا یک استکان و شب موقع خواب مصرف شود .
38- عرق سیر (گرم)
دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور - رقیق کننده خون – فشار خون را به طور ثابت پایین می آورد – ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش – دفع کننده انواع کرم معده – درمان تب های کهنه – ضد میکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداری باعث خوش آب و رنگی نوزاد می شود – از سفید شدن موهای سر و بدن جلو گیری می کند .
طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل کنید .
توضیع : عرق سیر بویی از سیر در دهان شما نمی ماند .
39- عرق شاطره (معتدل)
تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد یرقان – تب بر – تقویت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ویتامین ث در بدن ) – تقویت لثه و از خونریزی آن جلو گیری می کند .
طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .